Vesna Jelić: “Bilo mi je gore nego kad mi je granata pogodila u kuću za vrijeme rata”

Bilo mi je gore nego kad mi je za vrijeme rata granata pogodila u kuću, priča nam još sva u šoku sedamdesetogodišnja Vesna Jelić kojoj je jučer u poslijepodnevnim satima u predsoblje kuće u Ulici Jakova Mikalje u Zadru uletjela i eksplodirala brodska signalna raketa. Na mjesto događaja su izašli djelatnici PU Zadarske.

Učinak nečijeg dijela vidljiv je na razbijenim staklima i tragovima plamena na pločicama i stropu. Od siline detonacije su popucala stakla na drugim prozorima. Baka Jelić od svega je još u velikom šoku. Cijela se trese te svaki pucanj petarde za nju predstavlja dodatni šok. Tijekom šokantnog događaja bila je sama u kući i srećom ostala sabrane glave te spriječila teži tijek događaja. Starija žena mogla je lako ostati paralizirane od šoka, kuću je mogao zahvatiti plamen, raketa je mogla pogoditi nekoga tko se u tom trenutku našao u predsoblju.

Kad sam čula eksploziju, prvo sam mislila da je nešto puklo u kući. Onda sam vidjela dim iz predsoblja i brzo reagirala. Pitam se što se sve moglo dogoditi. Da nisam bila kući, moglo je sve stradati u požaru. Mogla sam se ja naći u predsoblju i raketa me mogla pogoditi. Još gore, mogla mi je kćer ući u kuću i nju ubiti. Stvarno ne znam što ti roditelji kupuju i daju svojoj djeci. Dolazi Božić, a ja ga dočekujem u strahu, kaže Vesna Jelić drhtavim glasom.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...