Vozite oprezno, zbog snijega problemi u Gorskom kotaru

Snijeg mjestimice usporava vožnju, a od 10:30 sati ukinuti su zimski uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Magla smanjuje vidljivost također u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrbovsko. Mogući su odroni te poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozače moli za strpljenje i razumijevanje.  Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog opasnosti od naleta na životinje (psa), HAK poziva vozače na oprez na riječkoj obilaznici, na čvoru Škurinje. Zbog prometne nesreće prekinut je promet na DC22 u mjestu Međa (obilazak je preko mjesta Sveti Petar Orehovec). Zbog prometne nezgode na DC2 Klisa-Vukovar, kod križanja Vera-Bobota promet teče usporeno jednim kolničkim trakom uz regulaciju prometne policije.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica, državna cesta (DC3) stara cesta kroz Gorski kotar, državna cesta DC1, Jadranska magistrala (DC8), Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na sljedećim cestama u Lici: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i na županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...