Za Šimu Vrsaljka zainteresirani Napoli, Juventus, Roma, Manchester City, Liverpool i Monaco

Atlético Madrid spreman je prodati hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka idući mjesec za 25 milijuna eura, a najveći interes pokazuje Napoli, pišu u subotu talijanski i španjolski mediji. Desni bek je ove sezone odigrao svega 387 minuta, a trener Diego Simeone ga nije stavljao u momčad i kada zbog ozljede nije bilo prvog desnog beka, 32-godišnjeg Juanfrana Torresa, kako pišu 24sata.

U posljednjoj, ključnoj utakmici Lige prvaka u Londonu protiv Chelseaja, 25-godišnji Vrsaljko je ostao na klupi odgledavši remi od 1-1 kojim je Atlético ispao u Europsku ligu. Simeone je tada na mjesto desnog beka stavio stopera José Mariju Giméneza a prije toga defenzivnog veznog Thomasa Parteyea.

Vrsaljko je Atléticov igrač, a dok je kod nas ja ga takvog doživljavam – rekao je Simeone u subotu na konferenciji za medije u Madridu.

Razgovarali smo s njim ovaj tjedan, taj razgovor nećemo iznijeti u javnost. Kao nogometaš je važan. Mlad, fizički snažan. U nedjelju će biti na popisu igrača za utakmicu (s Betisom). Momčad je u svakom slučaju na prvom mjestu – dodao je Argentinac.

“Vrsaljko: 25 milijuna eura i vrata”, pišu novine Marca i napominju da će Vrsaljko otići ove zime ako Napoli uplati taj iznos. Hrvatski desni bek je osvanuo na naslovnici talijanskog Corriere dello Sporta gdje je istaknuto da Vrsaljko sada ima cijenu. Glasnogovornik Atlética odbio je komentirati medijske napise, a branič nije bio dostupan za komentar. Simeone je nedavno rekao kako interes za Vrsaljka ne iznenađuje jer je on dobar igrač no da se pri odabiru igrača za Atléticove utakmice vodi onime što vidi na terenu.

Osim Napolija zainteresirani su Juventus, Roma, Manchester City, Liverpool i Monaco, informacije su iz različitih medija. Vrsaljko ima ugovor do ljeta 2021. godine, a crveno-bijeli su ga za 16 milijuna eura doveli iz talijanskog Sassuola 2016. Napoli je dosad nudio 20 milijuna eura. Corriere navodi da je Napoliju 25 milijuna previsoka cijena pa da kao alternativu vidi Federica Chiesu iz Fiorentine.

Marca, međutim, piše da je Atlético već krenuo u potragu za novim desnim bekom. Jedini pravi desni bek kojeg ima je Juanfran koji se u četvrtak vratio treninzima nakon ozljede noge. Madridski klub ne želi imati nezadovoljne igrače, a već se tjednima nagađa kako Vrsaljko preko svog zastupnika u Madridu traži da klub razmotri njegov odlazak ne bude li igrao u nadolazećim tjednima.

U lipnju počinje Svjetsko prvenstvo gdje bi trebao igrati za Hrvatsku, a ove sezone je sudjelovao u tek šest utakmica za Atlètico. U prvenstvu je posljednji put zaigrao 23.rujna. Vrsaljko je bio ozlijedio koljeno u ožujku nakon čega je izbivao s terena nekoliko mjeseci. Ove sezone se vratio no zbog fizičkih problema i odluke Simeonea prošli tjedan je u Londonu imao status četvrtog desnog beka iza Juanfrana, Parteya i Giméneza. Trećeplasirani Atlético u nedjelju igra protiv jedanaestoplasiranog Betisa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...