Za pipkanje djevojčice dobio godinu dana rada za opće dobro

Bili smo šokirani kad smo vidjeli da mu je kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro. Posebno je zabrinjavajuće što on u domu zdravlja i dalje radi s djecom kao stomatolog, ogorčeni su roditelji žrtve. Imala je samo 13 godina kad ju je stomatolog (48) ljubio i dirao po intimnim dijelovima tijela na klupici u parku. Vidjela ih je njihova susjeda i sve ispričala roditeljima. Bili su šokirani jer su ga poznavali, bio im je susjed i stomatolog cijeloj obitelji, piše 24sata.

Zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, zubar, čija je ordinacija u jednom gradskom domu zdravlja, pravomoćno je u srpnju 2016. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, koja mu je zamijenjena radom za opće dobro. Kaznu je odradio u cijelosti, o čemu je probacijski ured obavijestio sud u kolovozu ove godine.

Prema pravomoćnoj presudi jednog općinskog suda, osuđen je zbog dva djela bludnih radnji u studenom 2015., jednog u parku, drugog u stanu, te zbog upoznavanja djece s pornografijom jer je djevojčici na mobitel poslao fotografiju spolovila. Za potrebe sudskog postupka djevojčicu su vještačili dječji psiholozi i psihijatri koji su zaključili da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja i pružili joj psihološku pomoć. Zubar je u svom iskazu na sudu priznao sve navode iz optužnice. Tražio je da mu, zbog bolesti oca i majke, za koje se brine, ne izreknu zatvorsku kaznu te istaknuo da prije nije osuđivan.

Odvjetnički ured koji su roditelji djevojčice angažirali te Ured pravobraniteljice za djecu prijavili su stomatologa Hrvatskoj komori dentalne medicine (HKDM). U studenom ove godine Časni sud drugog stupnja komore odbacio je žalbu liječnika te potvrdio izrečenu zabranu obavljanja stomatološke djelatnosti na šest mjeseci. Prema pravilniku, odluka Časnog suda drugog stupnja je konačna, no liječnik može pokušati tražiti obnovu pravomoćno okončanog postupka. Iz komore kažu da ne mogu komentirati svoje odluke. Iz doma zdravlja odgovorili su nam kako nemaju spoznaja o njegovoj zabrani rada jer ih o tome nitko nije obavijestio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...