Za vikend stiže olujna bura s debelim minusima

Promjenljivo, mjestimice i pretežno oblačno. Uglavnom u prvome dijelu dana ponegdje slabe oborine, na Jadranu kiša, a na kopnu uz kišu ponegdje susnježica i snijeg, osobito u gorju te u zapadnim krajevima.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu bura, krajem dana u jačanju, javlja Državni hidrometoeorološki zavod. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 9 i 14 stupnjeva Celzijevih.

Biometeorološke prilike će tijekom dana u većem dijelu zemlje postajati razmjerno povoljne. Pomoći će kroničnim bolesnicima u lakšem podnošenju tegoba, a kod svih će ljudi pridonositi boljem raspoloženju nego prethodnih dana. Jedino će se u Lici i Gorskom kotaru zadržati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Upozoravamo na zaštitu od hladnoće na području Like, Gorskog kotara i sjevernog Jadrana.

Već u noći na subotu jačat će bura, na sjevernom dijelu i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. U subotu će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te u većini krajeva suho. Slab snijeg moguć je u gorskim područjima i u nekim nizinama, osobito unutrašnjosti Dalmacije te u Posavini i Srijemu. Kišit će na jugu Dalmacije.

Jutarnje temperature osjetno će pasti i bit će od -5 do 0 stupnjeva Celzijevih na kontinentu i  između 4 i 9 stupnjeva Celzijevih na Jadranu. Najviša dnevna temperatura bit će od 0 do 5 stupnjeva Celzijevih u unutrašnjosti, odnosno između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih na Jadranu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...