Zbog jake bure na A1 između vijadukta Božići i Svetog Roka vozi se uz ograničenje brzine

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 (dijelom Lička magistrala), stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, kao i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva. Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti, ponegdje i u Istri te Dalmatinskom zaleđu moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosi razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...