želja župana

Županiji najam preskup pa urede sele u vojarnu Stjepan Radić?

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Smatram da nije primjereno da Županija na godišnjoj razini plaća velike iznose za najam prostora u kojima su smještene naše ustanove, a istodobno smo svjedoci velikog broja nekretnina u državnom vlasništvu koje su neiskorištene, poručio je župan Božidar Longin na aktualnom satu 4. sjednice Županijske skupštine odgovarajući na vijećnička pitanja.

Upravo je novi Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom, između ostalog, ustrojen s ciljem rješavanja imovinsko-pravnih pitanja, dodao je Longin, izvijestivši vijećnike kako je s ministrom državne imovine Goranom Marićem već održao nekoliko sastanaka na temu nekretnina koji su trenutno u vlasništvu RH, poput napuštenih zgrada u bivšoj vojarni Stjepan Radić, a koje Zadarska županija želi koristiti kao urede za županijske ustanove.

U četvrtak će ministar Marić Gradu Zadru potpisati vlasništvo jedne od zgrada u spomenutoj vojarni za projekt Centra za mlade, a mi se nadamo da ćemo i mi uskoro dobiti nekretnine kako bismo što prije krenuli u preseljenje određenih ureda i ustanova. Konačni nam je cilj da Županija ima svoje prostore, po mogućnosti na jednoj lokaciji, a da ušteđena sredstva uložimo u razvojne projekte, poručio je župan Longin.

Ostavi komentar koristeći Facebook