Cestitka_Uskrs

Bašić i Naglić o utakmici protiv FMP-a: “Navijači su nas odnijeli do pobjede”

Košarkaši Zadra u 16. kolu ABA lige upisali su važnu pobjedu u dvoboju s izravnim konkurentom za doigravanje regionalnog natjecanja. Zadrani su pred više od pet tisuća navijača u Krešinom domu svladali beogradski FMP rezultatom 83-77.

Domaćine je predvodio Ive Ivanov sa 18 ubačaja, Luka Božić dodao je 17, a američki dvojac Bostic i Knowles ubacili su po 14 koševa.

U idućem kolu ABA lige, u ponedjeljak 22. siječnja na Višnjik stiže Mornar iz Bara.

Aramis Naglić, trener Zadra:

“Očekivali smo i najavljivali ovako tešku utakmicu jer je FMP čvrsta i atletična ekipa. Zadnjih smo dana imali problema s ozljedama pa me ova pobjeda još više veseli. Drago mi je što smo nadskakali FMP koji je jedna od najboljih skakačkih momčadi u ligi te pobijedili sa samo pet zabijenih trica. Hvala navijačima, oni su nam uvijek jezičac koji nas gura u teškim i neizvjesnim utakmicama poput ove.”

Lovre Bašić, igrač Zadra:

“Borili smo se i zasluženo pobijedili. Cijela je momčad večeras dala sve od sebe. Iako smo imali loš postotak šuta za tri i sa samo pet trica smo uspjeli pobijediti. Hvala navijačima koji su nas nosili do važne pobjede.”

Vladimir Jovanović, trener FMP-a:

“Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Oni su u prijelomnim trenucima, početkom treće četvrtine bili čvršći od nas. Nakon 20 promašenih slobodnih bacanja ne zaslužuješ da pobijediš ni na domaćem terenu, ni u bilo kojem gradu na svijetu, a pogotovo u Zadru. Volio bih da je svaka utakmica u ligi ovakva. U ovakvim se atmosferama postaje igrač.”

Filip Čović, igrač FMP-a:

“Čestitam ekipi Zadra na dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi. Znali smo da će biti čvrsta utakmica. Izgubili smo zbog promasenih slobodnih bacanja, a danima baš to ističemo kao osnovni preduvjet za pobjedu. Penali su čista koncentracija. Večeras je u dvorani bila sjajna atmosfera. Iskreno, u ABA ligi nema gradova ili dvorana u kojima je ljepše igrati košarku.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...