Besplatno predavanje o “znanosti o životu” Ayurvedi u Zadru

Art of Living i Veleposlanstvo Indije organiziraju besplatna javna predavanja ‘Ayurveda – znanost o životu’ u Varaždinu, Zagrebu, Splitu i Zadru.

Dodatno će se građani moći predbilježiti i za individualne ayurvedske konzultacije uz pulsnu dijagnostiku te po želji za ayurvedske tretmane ili tečajeve ayurvedskog kuhanja.

Programe i predavanja, kao i individualne konzultacije, vodit će renomirani dr. Nikhil M. Dongarkar, izvorni ayurvedski liječnik iz Indije i predstavnik Sri Sri Ayurvede Europe. Sri Sri Ayurveda, koja je preko Art of Living fondacije dostupna i u Hrvatskoj, nudi osim pulsne dijagnostike i individualnih konzultacija, također i ayurvedske tretmane te prirodnu ayurvedsku kozmetiku i dodatke prehrani od ljekovitih biljaka pripravljenima po ayurvedskim principima, kao i tečajeve kuhanja po načelima ayurvede.

Ayurveda je od Svjetske zdravstvene organizacije priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja. Sama riječ Ayurveda znači «znanost o životu», a ayurvedski sustav medicine star je više od 5.000 godina.

Ayurveda je specifična po svom cijelovitom i individualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korjenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti. Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana te tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja.

Svi koji iz prve ruke žele čuti i saznati što je Ayurveda i zašto je ona u zapadnim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, sve popularnija kad se radi o liječenju i prevenciji raznih bolesti, koju ulogu u tome igra prehrana i životni stil te kako nam ayurvedski principi mogu pomoći da unaprijedimo svoje psihofizičko zdravlje, dobrodošli su na sljedeća besplatna predavanja:

Varaždin 29. siječnja  (od 19:00 – 21:00h, Skupštinska dvorana Županijske palače, Franjevački trg 7), Zagreb 1. veljače (od 19:00 – 21:00h, Europski dom, Jurišićeva 1/1), Split 5. veljače (od 19:00 – 21:00h Happiness centar Split, ul. Ivana Gundulića 26/2) i Zadar 8. veljače (od 18:00 – 20:00h, u Gradskoj knjižnici Zadar, Ul. Stjepana Radića 11).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...