Bivši trener Reala Pellegrini: “U moje vrijeme nedostajao mi je kreativac poput Luke Modrića”

Bivši trener madridskog Reala Manuel Pellegrini danas je trener kineskog kluba Hebei China Fortune. U svojoj prvoj sezoni u Kini, Pellegini je zauzeo četvrto mjesto, dok će u drugu sezonu i pohod na bolji plasman najvjerojatnije krenuti pojačan stoperom Barcelone Javierom Mascheranom.

Kineska momčad se trenutno nalazi na pripremama u španjolskoj Marbelli, a Pellegrini je u razgovoru za Marcu prokomentirao svoju jednogodišnju epizodu u kraljevskom klubu:

“Na ljestivi od 1 do 10, karijeru u Realu bih ocijenio sa šesticom. Nisam bio zadovoljan jer nismo osvojili naslov, ali smo unatoč Ronaldovom tromjesečnom izostanku zbog ozljede skupili 96 bodova u prvenstvu. Isto tako, želim napomenuti kako nisam bio zadovoljan igračkim kadrom kojeg sam imao na raspolaganju.”

“Ono što mi je nedostajalo, bila je kreativnost. Guti je nažalost bio na zalasku karijere, dok današnji Real ima Modrića, Kroosa, Casemira i Isca koji su među najboljima u svijetu.To me najviše pogađa jer su kreativni veznjaci (Cazorla, Riquelme, Isco, Pires, Silva,Senna…) bili okosnica svake moje momčadi”, nastavio je Pellegrini.

Pellegrini je prokomentirao i trenutnu situaciju u španjolskom prvenstvu:

“Moram priznati kako sam iznenađen Barceloninom prednošću (19 bodova). Međutim, postoji mogućnost da su se u Realu malo opustili jer su u posljednje vrijeme osvojili mnogo trofeja. Bez obzira što je prvenstvo već vjerojatno riješeno, mislim kako Real ima momčad i trenera koji mogu otići do kraja u Ligi prvaka.”

“Mislim kako se nijedna momčad iz kineske lige ne bi prilagodila na La Ligu jer kineskim momčadima nedostaje 20 do 30 godina razvoja i iskustva”, zaključio je Pellegrini”, piše Goal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...