Čermak već ima nacrtan projekt Marine Zadar: “Bit će najmodernija i najljepša u Hrvatskoj

Kad je u pitanju Marina Zadar, Čermak najavljuje izgradnju najmodernije i najljepše marine u Hrvatskoj.

“Tankerkomerc je taj koji je praktički izgradio tu marinu i nije pravedno da se Tankerkomercu ne da prednost u dobivanju koncesije, za što ćemo se nastaviti boriti”, vrlo je jasan Čermak, kojem nije jasno zašto bi se Dogusov projekt Hotela Maraska morao vezivati uz marinu.

Projekt Marine Zadar već su nacrtali, i on će biti samo dio turističkog biznisa u Zadru o čijim detaljima Čermak za sad ne želi govoriti. Očito je da Čermak zagovara objavu novog natječaja za koncesiju Marine Zadar u kojem bi se prednost dala Tankerkomercu.

Sporni natječaj za 30-godišnju koncesiju Marine raspisala je još Vlada Zorana Milanovića 2014. godine.

Uz Dogus grupu, na natječaj su se javila još četiri ponuđača, konzorcij Porto Jadera 1177, ACI, Marina Signum i Olive Island. Među ponuditeljima je bio i Tankerkomerc koji je cijeli natječaj osporavao tvrdeći da je protuzakonit. U zadnjim danima 2017. godine Zadarsko županijsko državno odvjetništvo podnijelo je tužbu na Trgovačkom sudu u Zadru protiv Tankerkomerca, zbog neovlaštenog korištenja koncesijskog dobra u Marini Zadar. Od Tankerkomerca sudskim putem traže isplatu od gotovo 4,8 milijuna kuna plus troškovi, piše Poslovni.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...