Čokolada bolja za kašalj od sirupa

Dobre vijesti za čokoholičare – sljedeći put kada te zaboli grlo, umjesto gorkog sirupa posegni za kockicom svoje najdraže čokolade i prepusti se slatkom olakšanju. Nova istraživanja pokazala su kako je čokolada djelotvornija od kodeina u borbi protiv kašlja, prenosi portal All Recipes.

Profesorica Alyn Morice, ugledna stručnjakinja za područje respiratornih bolesti objasnila je kako je čokolada djelotvornija od kodeina u borbi protiv kašlja time što, dok cuclaš kockicu po kockicu, stvara zaštitni sloj na živčanim završecima u grlu. Viskoznost otopljene čokolade također omogućuje za grlo umirujućim tvarima iz kakaa da dođu u kontakt s oštećenim živcima koji izazivaju kašalj i obnove ih, objašnjava Morice.

Nažalost, ispijanje vruće čokolade neće imati jednaki utjecaj na grlo. Koliko god ukusno i umirujuće uživanje u ovom napitku bilo, razrijeđeni prah od kojeg se radi neće se dovoljno dugo i učinkovito zalijepiti za oštećene živčane završetke grla kao kod prave čokolade. Želiš li kroz svoj lijek za kašalj unijeti još zdravstvenih dobrobiti, poput antioksidansa, posegni za kockicama crne čokolade, kako piše Dalmacija news,

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...