Cro Cop prognozira Miočić vs. Ngannou: “Stipe je bolji hrvač, Ngannou je fizički jači”

U intervuu za Sporske Novosti legendarni hrvatski borac Mirko Filipović se osvrnuo i na nadolazeći dvoboj Stipe Miočića i Francisa Ngannoua na UFC-u 220. Cro Cop je veliki Stipin prijatelj, a dvojac se zbližio tijekom zajedničkih priprema u Filipovićevoj zagrebačkoj dvorani.

Upitan kome ide prednost u glavnoj borbi UFC-a 220 koji slijedi 21. siječnja u Bostonu, Cro Cop je neodlučan.

“Može pobijediti Stipe, ali i Ngannou. Nema velike razlike.”, smatra Cro Cop i dodaje da svaki od boraca ima svoje prednosti u ovom dvoboju.

“Ngannou je fizički nešto moćniji, teži, malo viši od Stipe. No, Stipe je tehnički potkovaniji, iskusniji, bolji je hrvač…”, dodaje Filipović.

I Mirko je primjetio kako UFC favorizira izazivača u odnosu na prvaka. Nešto što svakako ne ide na čast elitnoj svjetskoj MMA promociji.

“UFC bi možda iz nekih njihovih razloga odgovarala pobjeda Kamerunca jer je njegova priča bajkovita. Radio je u rudniku soli, pa beskućnik, sada dolazi u UFC- Marketinški je to možda isplativija priča. Stipe je s druge strane samozatajan, skroman, ne govori previše, ne razmeće se, a to nažalost ne odgovara UFC-u”, zaključio je Filipović.

Cro Cop je uspješno odradio meč na RIZIN-ovoj završnoj novogodišnjoj priredbi. Za otprilike jednu minutu je svladao Japanca Kohsaku time produljivši svoj niz nepobjedivosti na osam uzastopnih mečeva. Filipovića u 2018. godini očekuju dva ili čak tri nastupa za RIZIN.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...