Danas je najdepresivniji dan u godini; Samo hrabro, ima načina kako si pomoći

Kakda nakon prosinačke shopping groznice, slavlja i krcanja hranom stigne trenutak povratka u stvarnost, čini se da milijunima pada mrak na oči, osobito u kombinaciji s povratkom na posao i lošim vremenskim prilikama koje su karakteristične za siječanj. Od 24. siječnja 2005. godine u svijetu se stoga obilježava službeno najdepresivniji dan u godini, koji obično pada na treći ponedjeljak u siječnju, piše Index.hr.

Blue Monday potekao je iz jedne domišljate PR kampanje, no s njime su se vrlo brzo poistovjetili mnogi, sve dok nije postao globalno popularan – do te mjere da pojedini psiholozi upozoravaju na njegov loš utjecaj kod osoba koje se doista bore s depresijom.

Kao pomoć u borbi protiv najdepresivnijeg dana u godini stručnjaci pak preporučuju da se danas bavite tjelovježbom, provedete vrijeme na otvorenom, učinite koje dobro djelo, bavite se tjelovježbom ili omiljenim hobijima.

Naravno, uvijek preostaje i klasična opcija – napuniti kadu pjenušavom kupkom, oboružati se čokoladom i čašom vina pa jednostavno pričekati da prođe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...