Državna tajnica koja je starici na Pagu bespravno rušila kuću nagrađena novom foteljom

Bivša glavna tajnica u ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Nikolina Nežić koja je bespravno srušila zid svoje susjede u Staroj Novalji, postala je savjetnica ministra uprave Lovre Kuščevića. Kušćević je Nežić postavio za državnu tajnicu još dok je sam bio ministar graditeljstva, piše tportal.hr.

‘Državna službenica Nikolina Nežić, suklasno Sporazumu o trajnom premještaju koji su sklopili ministar uprave Lovro Kuščević i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, po potrebi službe premještena s danom 1. siječnja 2018. godine iz Ministarstva graditeljstva u Ministarstvo uprave, na radno mjesto voditeljice Službe za sustav i nadzor državne uprave, Sektor za politički sustav i državnu upravu, Uprava za politički sustav i organizaciju uprave, na neodređeno vrijeme. Radi potrebe za obavljanjem poslova iz djelokruga Kabineta ministra nakon spomenutog premještaja, raspoređena je na radno mjesto savjetnice ministra, na određeno vrijeme do dana prestanka mandata ministra’, stoji u službenom odgovoru kojeg je Jutarnji list primio iz Ministarstva uprave.

Podsjetimo, Nežić je smijenjena s pozicije državne tajnice u Ministarstvu graditeljstva nakon što je u medijima objavljena priča kako je  Šimici Peranić (81) srušen vanjski zid stare kamene kućice u Staroj Novalji na Pagu.

Doznalo se kako je vlasnica parcele po čijem je nalogu zid srušen Nikolina Nežić. Nakon medijskih napisa izvršen je inspekcijski nadzor te je utvrđeno da se na zemljištu čija je suvlasnica Nežić izvode radovi uklanjanja postojeće građevine protivno odredbama Zakona o gradnji, te je obustavljeno daljnje uklanjanje i gradilište zatvoreno.

S ovom prijavom postupa se kao i u svim ostalim slučajevima do sada, neovisno o tome je li riječ o djelatnici Ministarstva ili bilo kojem drugom građaninu. Ukoliko se utvrdi povreda zakona prekršitelj mora snositi sankcije, jer iznimke nema za nikoga i zakon se mora poštovati jednako za sve’, naglasio je tada ministar Predrag Štromar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...