Dukić, Longin i Šimunov putuju u Kinu; Na zadarskim ulicama uskoro električni autobusi?

Župan Božidar Longin jučer je otputovao na službeni put u Kinu, na poziv hrvatskog veleposlanika Nebojše Koharevića. Nakon nedavnog posjeta veleposlanika Kine Nj. E. Hu Zhaominga Zadarskoj županiji, u Veleposlanstvu RH u Pekingu održat će sastanke na visokoj razini na kojima će prezentirati gospodarske potencijale Zadarske županije. Jedna od tema sastanaka bit će i povelja prijateljstva koju će se potpisati s kineskom pokrajinom Hainan. Uz župana Longina otputovao je Ante Župan, njegov glasnogovornik.

U istom smjeru večeras kreće i gradonačelnik Branko Dukić s Nevenom Klarinom. Pridružit će im se i Edvin Šimunov, direktor Liburnije s novim predsjednikom NO Liburnije, Antom Kalmetom.

Oni će se sastati s tvrtkom LTO Energy, ovlaštenim distributerom Yinlong Energy proizvoda u zemljama srednje i istočne Europe. S Yinlongom, najvećim svjetskim proizvođačem električnih vozila započelo se s pregovorima o suradnji. Cilj posjeta je prezentirati Zadar kao grad koji bi promovirao električne autobuse Yinlong u javnom prijevozu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...