Ekspedicija Ivice Kostelića i 12 komandosa prolazi i zadarskim dijelom Velebita

‘Spreman sam i pripremljen, nema straha jer su oko mene vrhunski specijalci pa vjerujem da će ovo biti jedno bogato iskustvo kako za mene, tako i za njih. Suradnja sportaša i vojnika nešto je što svakako podržavam i vjerujem da ćemo i budućnosti surađivati na ovaj način’, ispričao je za Tportal Kostelić i dodaje kako mu je ekspedicija na Velebit oduvijek bila velika želja.

Instruktor obuke iz specijalne postrojbe Oružanih snaga RH naglašava kako su pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga na ekspediciji opremljeni hrvatskom jurišnom puškom VHS-2 i pištoljem HS 2000, a težina cijele opreme kreće se između 25 i 30 kilograma. “Za potrebe hodnje pripremali smo se na Bjelolasici i Platku. Riječ je o 12 pripadnika specijalnih snaga dubinskih izvidnika, svi su završili komando obuku i to je zaista najeltinije što Hrvatska vojska ima’, kazao je instruktor obuke.

Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija vjeruje kako će ovo biti još jedna uspješna ekspedicija.

‘Pred njima je teška ruta i riječ je o vrhunskim profesionalcima. Moram priznati kako smo očekivali snijeg, ali vrijeme nije bilo na našoj strani. Međutim, oni su vrhunski obučeni i izdržljivi pa sam siguran kako će im ova hodnja biti još jedna korisna i vrhunska vježba ‘, rekao je brigadni general Turalija.

Planirana ruta kretanja je: Vratnik – Oltari – Zavižan – Skorpovac – Baške Oštarije – Šugarska Duliba – Stapina – Veliko Rujno. Predviđeno vrijeme hodnje sudionika do prve radne točke ‘Oltari’ je četiri do pet sati, priopćio je MORH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...