Fotogalerija posljednjeg dana virskog adventa; Virani u nebo pustili tisuće lampiona

Puštanjem lampiona, koncertom grupe „Zadar Express“ i posljednjim večernjim subotnjim uživanjem na virskom klizalištu (radi još danas), okončana je adventska manifestacija te božićno-novogodišnji program s brojnim događajima od početka prosinca prošle godine. Gledali smo i slušali na raskošno okićenom Trgu svetog Jure legendarni splitski „Magazin“ na otvaranju manifestacije „Advent na Viru“, potom dočekali Svetu Lucu i Svetog Nikolu u dječjem jutarnjem programu, uživali u vječnim hitovima nekadašnjih „Novih fosila“, potom se s najmlađim Viranima radovali poklonima koje je donio Djed Mraz, a uoči samog Božića dočekali Gorana Karana na njegovom prvom virskom koncertu. Za Božić je pjevao omiljeni Dražen Zečić, dan kasnije više stotina biciklista i rekreativaca okupilo se na tradicionalnoj virskoj Božićnoj biciklijadi, a sa zadarsko-virskom grupom „Tempo“ i Lucijom Buškulić te Giulianom dočekali smo Novu godinu. Četvrto izdanje Božićno-novogodišnjeg koncerta klapa u crkvi svetog Jurja bio je prvi događaj u 2018. godini, a sinoćnji oproštaj od „Adventa na Viru“ samo zagrijavanje za pet tjedana ludorija na „Virskim maškarama“ koje počinju 13. siječnja.

Ovo je jedan od dva najljepše uređena trga koje sam dosad vidio“, priznao je dobro raspoloženi Giuliano na dočeku Nove godine. Na virskom trgu, pored nikad ljepše uređenog bora, kućica i atraktivnih saonica s jelenima, cijelo vrijeme trajanja manifestacije mogli smo uživati i u gastro ponudi „Vir turizma“ – kuhanog vina, punča, čaja i drugih napitaka, makovnjača, orahnjača, fritula, vafli i drugih blagdanskih slastica.

Više tisuća lampiona letjelo je tijekom manifestacije virskim nebom, a rad prvog virskog klizališta bio je najatraktivniji i novi program „Adventa na Viru“. Većinu programa odradio je kao voditelj Igor Jelenić Toto, animaciju i dječje programe vodili su animatori „Samarcanda“, cjelokupan program organizacijski je odradila destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ sa sponzorstvom Općine Vir, dok su se za stvaranje pravog blagdanskog ugođaja pobrinuli djelatnici „Vir održavanja“ koji su ukrasili otok i centralni trg. Sve su čistim i urednim održavali djelatnici „Čistog otoka“, a za sigurnost su se pobrinuli zaštitari virske kompanije „Vir zaštita“. Kako u cijeloj Zadarskoj županiji nije bilo klizališta, „Vir turizam“ je tako krajem prošle i početkom ove godine otok Vir promovirao kao blagdansku i izletničku destinaciju i u zimskom periodu, a samo klizalište unutar 250 kvadrata konstrukcije šatora na virskom boćalištu uz Muja – podignulo je organizacijski standard i pomaknulo dosadašnje granice destinacijskog brendiranja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...