HOK osudio napad na zadarskog odvjetnika Sudinju i apelirao na policiju da nađu počinitelja

Hrvatska odvjetnička komora (HOK)  pozvala je u ponedjeljak Ministarstvo unutarnjih poslova da što prije pronađe počinitelja koji je u noći na subotu aktivirao eksplozivnu napravu i pucanjem iz vatrenog oružja oštetio automobil i kuću zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje.

Oštro osuđujući svaki napad na odvjetnike u obavljanju odvjetničke službe, HOK je upozorio da su odvjetnici u obavljanju odvjetničke službe sve češće izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju.

Najnoviji takav napad dogodio se u noći s petka na subotu u Sukošanu, kada je nepoznati počinitelj aktivirao eksplozivnu napravu i pucanjem iz vatrenog oružja oštetio automobil i kuću zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje dok je sa svojom suprugom bio u kući, navodi HOK.

Prema podacima te organizacije, u obavljanju odvjetničke službe dosad je osam odvjetnika ubijeno, dok je petnaest fizički napadnuto i teže ozlijeđeno.

“Neprihvatljivo je da odvjetnici stradavaju obavljajući svoju odvjetničku službu zastupajući pravne interese svojih stranaka“, priopćio je HOK, apelirajući na MUP da žurno pronađe počinitelja kako bi odgovarao za to kazneno djelo.

Zadarska policija izvijestila je da je očevid proveden istog jutra, u subotu, 20. veljače, a u tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se rasvijetlile okolnosti tog događaja.

Po policijskim podacima, nepoznati počinitelj je pucanjem iz vatrenog oružja oštetio automobil Volvo, a zatim je u dvorištu kuće aktivirao zasad nepoznatu eksplozivnu napravu. U napadu nije bilo ozlijeđenih, dok je na automobilu i fasadi kuće nastala materijalna šteta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...