I danas temperature u Zadru do 18 Celzijevaca; Evo kakvo nas vrijeme očekuje od sutra

U ponedjeljak će u Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno, na Jadranu te u predjelima uz Jadran mjestimice uz mogućnost za malo kiše. Duljih sunčanih razdoblja bit će u istočnoj Hrvatskoj.

Ujutro na kopnu ponegdje magla ili sumaglica. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 9 do 13, na Jadranu između 13 i 17 °C.

Nastavljaju se nepovoljne biometeorološke prilike na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru, a u središnjoj Hrvatskoj će se pogoršati u odnosu na prethodni dan.

Najveće će poteškoće imati reumatičari i plućni bolesnici. Najpovoljnije će se zadržati na krajnjem istoku zemlje.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a na Jadranu i pljuskove praćene grmljavinom. Obilnija oborina moguća je ponajprije u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu, dok će na istoku zemlje biti uglavnom suho. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren, u gorju na udare i jak jugoistočni.

Na Jadranu će jako i olujno jugo postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 16 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...