Kazalište ispunjeno do zadnjeg mjesta; Zadrani uživaju u koncertu klape Sv. Juraj i orkestra HRM

Gledalište Hrvatskog narodnog kazališta Zadar večeras je ispunjeno do zadnjeg mjesta čime su Zadrani dali najbolju pohvalu klapi Sv. Juraj i orkestru Hrvatske ratne mornarice koji večeras održavaju koncert. Da je bilo još stotinu karata, ne bi ih bilo dovoljno za brojnu zainteresiranu publiku koja nije mogla prisustvovati koncertu “Zemljo moja snovima iznikla vikovima prkosiš i traješ” koji je održan povodom obilježavanja 25 godina od VRO Maslenice.

Centralni događaj obilježavanja 25. obljetnice VRO Maslenica čeka nas sutra. U 10:40 sati kreće tradicionalni mimohod postrojbi sudionica operacije s ratnim zastavama (smjer kretanja mimohoda: od lokacije spomenika hrvatskim braniteljima u uvali Jazine – Trg kneza Višeslava – Obala kneza Branimira – Gradski most – Narodni trg – Široka ulica – HNK Zadar). U 15 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će se znanstveni kolokvij “Vojno-redarstvena operacija Maslenica – prijelomnica obrambenoga i oslobodilačkog Domovinskog rata”.

Maslenica nije samo značajna za Zadar nego i za cijelu Hrvatsku, kao i Hrvate u Hercegovinu. Pobunjeni Srbi predvođeni s JNA uvijek su prijetili da izlaskom na more i Jadransku magistralu kod Zadra podijele hrvatski narod na dva dijela, sjeverni i kontinentalni dio te Dalmaciju i Hercegovinu. Povezanost juga s ostatkom Hrvatske ionako je bila svedena samo na morsku vezu i preko Paškog mosta. Odsijecanjem kod Zadra znatno bi bila otežana logistička, vojna i bilo kakva podrška Dalmaciji i Hercegovini od ostatke zemlje. Nakon akcije Maslenice, takvi scenariji su postali nemogući.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...