Konačno dobio što je zaslužio; Stipe Miočić najplaćeniji na UFC 220

Vijest da je Stipe Miočić, jedini UFC šampion koji je triput zaredom obranio pojas u teškoj kategoriji, najbolje plaćen nakon borbe u kojoj je ušao u povijest i nije po sebi vijest, ali za Stipu su dosad vrijedila neka druga pravila.

Neslaganje UFC-a i američkog Hrvata traje neko vrijeme, još otkako je Stipe pokušavao steći status izazivača, a Dana White ga je ignorirao poručivši mu da će za napad na titulu morati postati – popularniji. Prevedeno, raditi ‘show’.

Stipe nije takav tip, a do naslova je došao na svoj način, napornim radom i bez cirkusiranja uzevši pojas Fabriciju Werdumu pred 45.000 Brazilaca pa ga je obranio protiv Alistaira Overeema, Junira dos Santosa i Francisa Ngannoua, pišu 24sata.

Hat-trick obrana! I dok se u prijašnjim borbama znalo se dogoditi da je Stipe slabije plaćen od izazivača što je, složit ćete se, suludo, UFC se ovaj put sjetio da bi bilo prirodno šampionu platiti najviše.

Nakon UFC 220 eventa u Bostonu upravo naš borac predvodi listu najplaćenijih sa 600.000 dolara honorara. Kako je Stipe prije borbe pregovarao s UFC-om, taj iznos vjerojatno je podebljao sa zaradom od prodanih prijenosa.

Iza Miočića su izazivač Francis Ngannou i Daniel Cormier, budući i bivši protivnik američkog Hrvata, svaki je dobio 500.000 dolara, piše MMA Fighting.

UFC 220 zarada
Stipe Miočić – 600.000 dolara
Francis Ngannou – 500.000 dolara
Daniel Cormier – 500.000 dolara
Volkan Oezdemir 350.000 dolara
Gian Villante – 100.000 dolara

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...