Krajem tjedna moguć snijeg

U unutrašnjosti će u utorak biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a ujutro i mjestimičnom maglom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U većem dijelu zemlje kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranu će biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz maglu, poručuju iz DHMZ-a.

Slaba kiša ili rosulja mjestimice je moguća na sjevernom Jadranu, a u Dalmaciji, posebice južnoj sredinom dana dulja sunčana razdoblja. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stupnjeva Celzija.

U srijedu će na Jadranu i predjelima uz njega biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom i rosuljom, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. U središnjim predjelima bit će djelomice, a na istoku većinom sunčano.

Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar u početku većinom slab, a poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak, na Jadranu jugo.

Najniža temperatura bit će od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna između 9 i 14 stupnjeva Celzija, u gorju malo niža.

U drugoj polovici tjedna temperature će pasti, a krajem tjedna moguć je i snijeg u većem dijelu zemlje, dok će na Jadranu padati kiša.

Iz Hrvatskog autokluba poručuju kako magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti i dijelu Dalmacije, a ima je i na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i Otočca, južnog ulaza u tunel Sveti Rok i tunela Bristovac te čvorova Prgomet i Bisko; A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove Gradiške; A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba i A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić, kako piše tportal.

Zadrani neće imati sreću da uživaju u snijegu. Ispred nas je pretežno kišni tjedan sa sunčanim vikendom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...