“Lav je bio jedini trofej koji mu je nedostajao”

75-godišnji Pero Jelinić svoju je karijeru lovca želio okruniti trofejem lava, kazao je za Index Miljenko Badurina, tajnik lovačkog društva Kamenjarka, čiji je Jelinić bio član.

“Lav je bio trofej koji mu je nedostajao. Imao je puno trofeja visoke i vrijedne divljači. Nakon toga se namjeravao pomalo povući iz lova”, rekao je Badurina za Index. Prema njegovim riječima, Jelinić je spadao u bogate lovce, desetak puta je bio u safarijima, lovio je i po Kanadi.

“Među trofejima je imao divljač za koju mi mali lovci nismo ni čuli”, rekao je Badurina. Uz Jelinića su u lovu bila još dvojica Hrvata čiji identitet još uvijek nije poznat.

Prema Badurininim informacijama jedan je bio iz Dubrovnika, a drugi sin nekog Jelinićevog prijatelja kojeg je častio odlaskom u egzotičan lov.

 

Ne zna se tko ga je upucao

Ubijen je u subotu tijekom lova na lavove u Južnoafričkoj Republici, objavila je južnoafrička policija. Kako prenosi najveći južnoafrički informativni portal News24, glasnogovornica policije Charlize van der Linden potvrdila je da su ubijeni Pero Jelinić (75) i još dvojica Hrvata bili u lovu na lavove uzgojene u zatočeništvu na farmi Leeubosch Lodge kod Setlagolea, u pokrajini Sjeverozapad koja graniči s Bocvanom. Ne zna se još tko ga je upucao.

Lovci su već bili ubili jednog lava i pratili su drugog kada je Jelinić ustrijeljen.

Foto: Lovac info

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...