Ledena kiša u Gorskom kotaru, bura otežava promet uz more

Zbog bure ima ograničenja na cestama u Hrvatskom primorju, u Gorskom kotaru mjestimice pada ledena kuša, a ima i magle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Novog Vinodolskog do Senja zabrana je dodatno i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, a ledena kiša mjestimice pada između tunela Tuhobić i čvora Vrbovsko.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na granicama nema čekanja, trajekti i katamarani plove redovito.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...