Magla smanjuje vidljivost i usporava promet između Male Kapele i Svetog Roka

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti, mjestimice u Dalmaciji, te na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i čvora Bosiljevo, između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb između čvorova Goričan i Varaždin, A5 Osijek-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, A11 Jakuševec-Lekenik.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Do 7. veljače, svakodnevno, od 9 do 15 sati zbog razminiranja uz autocestu A1 bit će zatvoren izlazni i ulazni krak na čvoru Skradin, te pristupna cesta do raskrižja s državnom cestom DC56.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova): DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris; DC206 Hum na Sutli-Kostel; ŽC 6014 Visočane-Poličnik; ŽC 6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac (zbog odrona).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Točak-Hrvatski Blagaj; DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo; Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac; DC31 u mjestu Kravarsko (vozi se jednim trakom, zbog klizišta od 15. siječnja 2018.god.); DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra); DC46 Đakovo-Budrovci; DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina; ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica (od 8-16h svakodnevno, uključujući subote i nedjelje). Promet se propušta svakog punog sata po 15 minuta.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Do 1. srpnja za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići. Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t. Na graničnim prijelazima sa Slovenijom dva sata čeka se na izlaz Bregana, a jedan sat na Pasjaku.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...