Marijana Mustać: “U Zadarskoj županiji se ne provodi zakon o zaštiti životinja”

Matej Marjanović počeo je dobivati dojave tko je na zvjerski način umorio psa tako da ga mu je vezao kamen oko vrata i bacio ga u more. Marjanović je ponudio 2.000 eura za točnu informaciju koja će dovesti do imena počinitelja.

Fotografije Đanija Iglića na kojima se vidi lešina psa vezanim kamenom oko vrata na dnu mora zgrozile su javnost. Nitko ne može razumjeti kako se netko mogao odlučiti na ovaj monstruozan čin. Nakon javne objave fotografija policijski službenici Policijske uprave zadarske stupili su u kontakt s njihovim autorom, obavili potrebne razgovore i utvrdili točnu lokaciju mjesta gdje bi se trebala nalaziti lešina uginulog psa. U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provest će se izvidi kako bi se utvrdile činjenice i eventualno postojanje elemenata kaznenog djela Ubijanja i mučenja životinja. Nakon što utvrdimo sve relevantne činjenice povratno ćemo izvijestiti državnog odvjetnika radi konačne kvalifikacije događaja.

Voditeljica azila u Zadru Marijana Mustać komentira kako je glavni problem u neprovođenju Zakona o zaštiti životinja.

Prestrašno je da takvi luđaci šetaju među nama. Nažalost to će se događati dokle god se ne počne provoditi Zakon o zaštiti životinja koji se u Zadarskoj županiji ne provodi, kaže Marijana Mustać.

Prema zakonu svi vlasnici pasa su dužni čipirati svoje životinje. Čipiranost pasa na području grada Zadra je dobra, ali u ostatku županije je iznimno loša, kako kaže Mustać.

Djelatnici komunalnih poduzeća zajedno s veterinarskom inspekcijom su dužni kontrolirati je li vlasnici čipiraju svoje životinje. Kazne za ne čipiranje su i do 30.000 kuna. Kada bi se samo pet neodgovornih vlasnika kaznilo, mislim da bi se situacija promijenila na bolje. Mi tada ne bi nalazili ovoliko napuštenih životinja, kaže Mustać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...