Matea Čerina prvakinja je države u utrci na 60 metara i viceprvakinja u skoku u dalj

Na Dvoranskom Prvenstvu Hrvatske u dvorani za mlađe juniore koje se održalo u Rijeci uspješno je nastupilo četvero članova Atletskog kluba Benkovac. Pod vodstvom trenera Ivice Nekića i Darija Ivkovića osvojili su dvije zlatne i dvije srebrne medalje, čime su ukupno zauzeli drugo mjesto, a samo u ženskoj konkurenciji prvo mjesto na prvenstvu.

Hrvatska kadetska reprezentativka Matea Čerina postala je prvakinja Hrvatske u utrci na 60 metara i viceprvakinja u skoku u dalj. U kvalifikacijskoj utrci na 60 metara istrčala je osobni rekord u dvorani, 7.85 sekundi. Za pobjedu u finalu  istrčala je 7.91 sekundi. U skoku u dalj bila je druga sa skokom 5.30 metara.

Marina Mišura  postala je prvakinja Hrvatske u skoku u dalj s rezultatom 5.32 m.  Tako su u skoku u dalj na prva dva mjesta pobjedničkog postolja bile dvije benkovačke atletičarke. Nikola Katuša osvojio je srebrnu medalju u skoku u dalj s rezultatom 6.14 metara. Klaudija Grebenar u kvalifikacijskoj utrci na 60 metara istrčala je osobni rekord 8.24 sekundi za 10. mjesto i malo joj je nedostajalo do ulaska u finale.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...