Cestitka_Uskrs

Mimu koja je pobjedila Markićku podržale brojne osobe iz javnog života

Željka Markić iz U ime obitelji jučer je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nepravomoćno proglašena krivom za klevetu.

Presuda je donesena na osnovu tužbe koju je protiv nje podigla književnica i filmska kritičarka Mima Simić.

Ona je Željku Markić tužila zbog tvrdnji koje predsjednica U ime obitelji u veljači 2016. izgovorila u intervjuu za Jutarnji list.

– Ovo je prva kaznena presuda Željki Markić, a ja se osjećam kao na dodjeli Oskara! Želim zahvaliti svojim roditeljima koji su me uvijek podržavali u svemu, svojoj genijalnoj odvjetnici Zrinki Bojanić, s kojom dosad imam stopostotni uspjeh u svim parnicama te hrvatskom pravosuđu koje ne pravi klasne, vjerske ili rodne razlike! Nadam se da će gđa Markić prije blaćenja i klevetanja ideoloških neistomišljenika sljedeći put dvaput promisliti i svoje riječi radije progutati. Također se nadam da će ovaj uspjeh moje ekipe poslužiti kao nadahnuće svim nepravedno medijski poniženim i neutemeljeno sramoćenim građankama i građanima, da se ne daju gaziti. Na sud! Na sud, poručila je književnica i filmska kritičarka.

Podršku Mimi preko društvenih mreža dale su i brojne osobe iz javnog života, izrazivši zadovoljstvo presudom koja je u prvom redu kaznila govor mržnje i javno izražavanje netrpeljivosti prema neistomišljenicima.

Među njima je i Rada Borić, prevoditeljica, fonologinja, sveučilišna predavačica i feministica, već 25 godina je ikona prosvjednih akcija od Zagreba do Nairobija.

Tu je i pjevačica, TV voditeljica i diplomirana ekonomistica Ida Prester.

Na strani Mime je i glumica Lana Gojak široj javnosti postala poznata po glavnoj ulozi u seriji ‘Ne daj se Nina’ koja se emitirala prije deset godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...