Mimu koja je pobjedila Markićku podržale brojne osobe iz javnog života

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Željka Markić iz U ime obitelji jučer je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nepravomoćno proglašena krivom za klevetu.

Presuda je donesena na osnovu tužbe koju je protiv nje podigla književnica i filmska kritičarka Mima Simić.

Ona je Željku Markić tužila zbog tvrdnji koje predsjednica U ime obitelji u veljači 2016. izgovorila u intervjuu za Jutarnji list.

– Ovo je prva kaznena presuda Željki Markić, a ja se osjećam kao na dodjeli Oskara! Želim zahvaliti svojim roditeljima koji su me uvijek podržavali u svemu, svojoj genijalnoj odvjetnici Zrinki Bojanić, s kojom dosad imam stopostotni uspjeh u svim parnicama te hrvatskom pravosuđu koje ne pravi klasne, vjerske ili rodne razlike! Nadam se da će gđa Markić prije blaćenja i klevetanja ideoloških neistomišljenika sljedeći put dvaput promisliti i svoje riječi radije progutati. Također se nadam da će ovaj uspjeh moje ekipe poslužiti kao nadahnuće svim nepravedno medijski poniženim i neutemeljeno sramoćenim građankama i građanima, da se ne daju gaziti. Na sud! Na sud, poručila je književnica i filmska kritičarka.

Podršku Mimi preko društvenih mreža dale su i brojne osobe iz javnog života, izrazivši zadovoljstvo presudom koja je u prvom redu kaznila govor mržnje i javno izražavanje netrpeljivosti prema neistomišljenicima.

Među njima je i Rada Borić, prevoditeljica, fonologinja, sveučilišna predavačica i feministica, već 25 godina je ikona prosvjednih akcija od Zagreba do Nairobija.

Tu je i pjevačica, TV voditeljica i diplomirana ekonomistica Ida Prester.

Na strani Mime je i glumica Lana Gojak široj javnosti postala poznata po glavnoj ulozi u seriji ‘Ne daj se Nina’ koja se emitirala prije deset godina.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar