Mladen Grdović o otvaranju utakmice protiv Islanda: “Takvo zajedništvo dugo nisam vidio, bilo je neponovljivo”

Ma, znao sam da ne mogu zakazati. Kad sam vidio da je Spaladium Arena puna, bio sam uvjeren da ću ‘zapaliti’ publiku. To nije bio problem, ali je dobar bio Island na početku, bojao sam se da bismo mogli izgubiti, rekao je Mladen Grdović (59).

Zadarski pjevač je u nedjelju u splitskoj dvorani zagrijavao publiku prije i u poluvremenu utakmice protiv Islanda na Euru. U crnim hlačama i rukometnom dresu Grdović je izašao uz hit ‘Evo mene moji ljudi’, pišu 24sata.

Voditelj emisije na RTL-u Nino Štambuk i bivši rukometaš Mirza Džomba nisu izdržali pritisak te su prekinuli komentiranje, podigli ruke i zapjevali. Kao i više od od 11.000 hrvatskih navijača u dvorani koji su uglas s Grdovićem pjevali njegove hitove.

Mladen je nastupao već na sportskim priredbama, najviše pamti prepuni Poljud, kad su hrvatski nogometaši igrali protiv Brazila 2005. prijateljsku utakmicu.

– To je broj jedan doživljaja, ali ovo s rukometašima je pri vrhu. Svi su pjevali i to zajedništvo koje bilo je neponovljivo. Moje hitove ‘Evo mene moji ljudi’ i ‘Dalmatinac sam’, osim Splićana, pjevali su i navijači iz Rijeke, Zagreba, Osijeka… Takvo zajedništvo dugo nisam vidio, to me je jako razveselilo. Ja sam svoje napravio, podignuo publiku na noge, a onda su to uspjeli i sjajni rukometaši – rekao je Grdović.

Kaže da mu je drago da su ljudi “prepoznali” i rukomet, jedan od najtežih sportova, po pjevačevu mišljenju. Prati sport i danas, a u mladosti je kormilario braći Bajlo i bio najbolji kormilar tri godine. S pokojnim Tomislavom Ivčićem igrao je mali nogomet, obožavao košarku, a sad zbog operacije oba koljena više ništa ne igra. Kaže da tri puta na tjedan trči. Riješio je, kaže, i bračne probleme. Opet mu se vratila Brankica(48) u zajedničku kuću.

– Je, to je sve u najboljem redu. Još nisam prebolio smrt majke Veronike, tužan sam – rekao je. Majka mu je umrla u studenom prošle godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...