Modrić u momčadi godine UEFA-e

Nakon gotovo dva mjeseca glasanja, od 22. studenog prošle, do 10. siječnja ove godine, rekordnih 8.8 milijuna glasača na službenoj stranici “europske nogometne unije” izabralo je idealnu momčad za 2017.

Na uefa.com ponudili su glasačima da slažu momčad od 50 nominiranih. Ponuđeno je pet golmana, te po 15 braniča, veznjaka i napadača, koji su igrama u natjecanjima pod kapom UEFA-e tijekom prošle godine zaslužili mjesto u užem izboru, piše Index.hr.

Igrači Reala, koji je u 2017. postao prvak Španjolske, Europe i svijeta, očekivano dominiraju u idealnoj momčadi koju su sastavili ljubitelji nogometa.  Pet ih je u dream teamu (Sergio Ramos, Marcelo, Kroos, Modrić i Cristiano Ronaldo), dok Barcelonu predstavlja samo Messi. Luki Modriću ovo je druga uzastopna godina da je izbaran u ovu momčad.

Iako Premier League glasi za najatrktivnije nacionalno natjecanje u svijetu nogometa, posjetitelji UEFA-ine stranice ne smatraju je dovoljno vrijednom da u ovoj momčadi budu više od dva igrača iz Premiershipa, a to su De Bruyne iz Manchester Cityja i Hazard iz Chelseaja. Iz Serie A, točnije iz Juventusa su također dva predstavnika, Buffon i Chiellini, dok čast francuske lige spašava PSG-ov Dani Alves.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...