Modrić uplatio gotovo milijun eura da izbjegne odlazak u zatvor

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak madridskog Reala Luka Modrić u društvu supruge Vanje trebao bi se tijekom dana pojaviti na sudu nakon što ih je španjolsko državno odvjetništvo optužilo da su za 870.728 eura prevarili poreznu upravu, donosi Net.hr.

Odlazak na sud

Istražni sudac Gonzalo Salgado osoba je kojoj će supružnici Modrić u mjestu Alcobendas odgovarati ne optužbe državnog odvjetništva čija je tvrdnja su u Luksemburgu osnovali fiktivnu kompaniju s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na prihod Lukinih sponzorskih ugovora.

Preciznije, grijesi kapetana Vatrenih odnose se na 2013. i 2014. godinu i na sumnju da nije platio porez u visini od barem 870.728 eura, a tužba je podnijeta i njegove supruge, direktorice tvrtke Ivano S.A.R.L koju je Modrić, sumnja je istražitelja, osnovao u Luksemburgu nakon dolaska u Madrid. Marketinška je prava prenio na nju iz vjerojatno očitog razloga – korporativni porez u Luksemburgu može biti smanjen na samo jedan posto, dok je u Španjolskoj 30 posto, a prema sadašnjim, strožim kriterijima, raste čak do 51 posto.

Uplatio iznos

Državno odvjetništvo navodilo je da bi utajeni iznos mogao biti i veći od spomenutih 870.728 eura jer policija sumnja da Modrić ima otvoren račun u poreznoj oazi na otoku Man, smještenom između Irske i Velike Britanije. Kako bilo, El Mundo na svojim internetskim stranicama u utorak navodi da je Modrić već uplatio iznos koji se s kamatama približio brojci od milijun eura kako bi izbjegao moguću zatvorsku kaznu, ali i pokazao da je voljan riješiti situaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...