Muzeji su hit; Iz Narodnog muzeja Zadar javljaju o 13.928 posjetitelja

Tijekom manifestacije Noć muzeja, održane 26. siječnja 2018. godine Etnološki odjel, Prirodoslovni odjel, Galeriju umjetnina, Mali arsenal, Kneževu palaču, Gradsku ložu i Muzej grada Zadra posjetilo je 13 928 posjetitelja, kratka je informacija iz Narodnog muzeja Zadar.

U Kneževoj palači ravnateljica muzeja mr. sc. Renata Peroš, te županijski pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić otvorili su izložbu “Sport naš svagdašnji” autorice Natali Čop, više dokumentaristice i kustosice NMZ-a. Pedagoška služba NMZ-a organizirala je “Večer uz šah” gdje su posjetitelji imali mogućnost sudjelovati u igranju šaha sa velikim šahovskim figurama raspoređenim u atriju Kneževe palače.

Nakon toga u predvorju upriličena je najstarija hrvatska alka autorice Anamarije Botice Miljanović u sklopu projekta Muzej u školi, te su potom nastupile i Zadarske mažoretkinje Zadar, te IFS Silba koji su izveli tradicionalne plesove. U Kneževoj palači posjetitelji su imali priliku posjetiti stalnu izložbu “Šest salonskih priča” te gostujuću izložbu “Glazbeni život Zadra u 19. stoljeću”. U Gradskoj loži je predstavljena izložba „Hrvatski ratni plakat“ dok su u Etnološkom odjelu – Gradska straža posjetitelji imali priliku pogledati stalnu izložbu “Etnološke osobitosti sjeverne Dalmacije“.

U odjelu Muzeja grada Zadra predstavljen je Dizajnerski studio Narodnog muzeja Zadar ususret izložbenom postavu donacija tapiserija Tomljanović te izložba povijesnih kostima NIT. Posjetitelji su u Prirodoslovnom odjelu posjetili izložbu „Mekušci Jadrana“ te u Galeriji umjetnina izložbu „Izbor iz zbirki Galerije umjetnina“. U posjetiteljskom centru Mali Arsenal kroz multimedijalni, virtualni izložbeni prostor posjetitelji su imali priliku za virtualno upoznavanje grada i fortifikacija.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...