Nagrađivani pijanist Ivan Krpan na koncertu zadarskog komornog orkestra

U ponedjeljak, 29. siječnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati održat će se koncert Zadarskog komornog orkestra sa solistom Ivanom Krpanom, sve pod vodstvom dirigenta Vetona Marevcija!

Ivan Krpan dvadesetogodišnji je pijanist iz Zagreba koji je 2017. osvojio prvu nagradu na prestižnom pijanističkom Natjecanju Ferruccio  Busoni. Riječ “prestižnom“ nije samo fraza. Natjecanje koje se održava u talijanskom gradu Bolzanu od samog osnutka 1949. do danas češće je završavalo bez pobjednika nego s njim. Do 2001. godine održavalo se svake,  a od tada do danas svake druge godine te je od posljednjih osam, pola završilo bez dodjele prve nagrade. Utoliko je nagrada mladog studenta pete godine Muzičke akademije u Zagrebu iz klase Rubena Dalibaltayana posebna.

Ivana Krpana je hrvatska glazbena scena već prepoznala i nagradila; bio je najbolji mladi glazbenik u 2015. godini (Nagrada Ivo Vuljević), a u 2016. nagradila ga je i Zagrebačka filharmonija. U 2018. godini priznanje i dobrodošlicu svojim mu pozivom odaje i Zadarski komorni orkestar. Bit će to zanimljiv susret zrelih zadarskih gudača i mladog solista koji začuđuje nevjerojatnom zrelošću interpretacije, gotovo nespojive s godinama koje nosi i tako vješto dotiče u srce, jer izravno i bez pretvaranja progovara samo jednim ispravnim jezikom – istinom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...