Najugledniji svjetski MMA analitičar “pokopao” Ngannoua: “Stipe je svjetlosnim godinama ispred, ne razumijem “hype””

U popularnoj emisiji “Inside The Octagon”, koju za elitnu svjetsku MMA promociju uvijek odrađuju Dan Hardy i John Gooden, Hardy gotovo ismijao teoriju da je Ngannou najjači udarač na svijetu.

Govoreći o epitetu “najjačeg udarača na svijetu” koji UFC pripisuje Ngannuu, tu je teoriju na kulturan način potpuno diskreditirao…

“Ne možemo poreći njegovu snagu, ali moram reći nešto o tom svom testiranju koje se radi na Performance Institutu, a posebno ovom testiranju snage udarca.  Kao prvo, tu nema nikakvih varijabli, to je stacionarna meta i on se može namjestiti kako god hoće. Ništa mu ne vraća udarac i smeta ga prilikom izvođenja udaraca, tako da nedostaju ti neki faktori i varijable. Kao drugo, radi se o vrlo mladom Institutu, Nganou je srušio rekord Tyronea Sponga, a radi se o znatno manjem čovjeku od ovog dvojca. Mene zanima koga su još testirali… Hajdemo gurnuti tamo Marka Hunta, idemo vidjeti koliko jako može JDS udariti, možda bi i Stipe srušio rekord Ngannoua. Ne znamo za sada jer je sve jako novo. Ono što znamo jest da je Ngannou savršen zamorac za testiranje te nove opreme”.

Svi su previše entuzijastični oko Ngnanoua, tvdi, i svi zaboravljaju što je Stipe Miočić kao prvak već napravio.

“Ja ću u svojoj analizi malo naginjati prvaku jer smatram da ga se mora uvažavati u njegovoj poziciji. Ono što jednostavno ne mogu vjerovati jest kako ga se potcjenjuje u odnosu na ono gdje je i što je napravio”, čudi se Hardy koji je gotovo u svim segmentima prednost dao američko-hrvatskom borcu ustvrdivši da ovaj ima puno više oružja nego Ngannou, koji se mora oslanjati isključivo na svoje fizičke atibute.

“Postoji ograoman hype oko Nannoua, s pravom jer je zastrašujuć. Samo je nebo limit kada govorimo o njegovim potencijalima. Ali ja sam analitičar i moram se voditi onime što sam već vidio. Ako pogledamo da je Ngannouv postotak nokauta 64 posto, a Stipin 76 posto, ne samo da je to više impresivno u odnosu na Ngannoua, nego je on nokautirao 13 od 17 protivnika, a Ngnanou 7 od 11”, objašnjava Hardy, prenosi FightSite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...