Nakon što joj je šef Sabora isključio mikrofon, Glasovac: “Sutra nastavljam gdje sam stala”

Sabina Glasovac je u ime SDP-a upozorila na kaotičnu situaciju na HS-u koja traje već godinu dana, a intenzivirala se u posljednjih nekoliko mjeseci.

”Uz dužno poštovanje autonomiji sveučilišta, ne mogu ostati gluha na mailove, poruke, pozive koje mi upućuju studenti i zaposlenici Hrvatskih Studija koji ukazuju da je situacija alarmantna. Obraćali su se ministrici, rektoru, premijeru, ali nisu dobili odgovor”, rekla je Glasnovac.

Naglasila je kako 1500 studenata i nekoliko stotina nastavnika Hrvatskih Studija muči što imaju nereguliran pravni status.

”Privremena uprava nije napravila ništa da regulira status, ali su raspisali su najviše radnih mjesta na nekoj visoobrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj”, rekla je Glasovac kojoj je, jer je premašila vrijeme predviđeno za obrazlaganje zahtjeva za stankom predsjedavajući Gordan Jandroković bio prisiljen isključiti mikrofon.

Na svom Facebook profilu napisala je kako njezin govor nije gotov. Sutra će, kaže, nastaviti po istom…

Sutra ću ponovno tražiti riječ kako bih nastavila gdje sam danas stala. Jer studenti i njihovi problemi koji traju već mjesecima su važni. Moramo učiniti sve da se čuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...