Ništa od Hyatta? Turski Dogus: “Čekamo ishod natječaja za koncesiju za Marinu Zadar”

Bivši general Ivan Čermak, čija je tvrtka Crodux Derivati dva (CDD) predala ponudu za preuzimanje posrnule tvrtke Tankerkomerc, u Zadru ima velike ambicije.

Čermak je time potvrdio spekulacije koje se vrte već nekoliko mjeseci o njegovim ambicijama u Marini Zadar, za koju je ozbiljno zagrizla i turska Dogus Grupa, koja koncesiju u Marini veže uz svoj projekt Maraska zajedno s kompanijom Hyatt.

Čermaku nije jasno zašto bi se Dogusov projekt Hotela Maraska morao vezivati uz marinu.

U turskoj Dogus Grupi  jučer nisu željeli komentirati Čermakov potez koji bi ih mogao stajati čitavog projekta Maraska, piše Poslovni.

“Čekamo ishod natječaja za koncesiju za Marinu Zadar, nadajući se da će biti transparentan”, poručili su nam kratko iz Dogusa, čiji projekt Maraska kasni djelomice i zbog neizvjesnosti oko Marine.  Kako je poznato, Dogus Croatia i Hyatt Hotels Corporation još u rujnu 2016. svečano su najavili da u proljeće 2019. godine planiraju otvoriti Hyatt Regency Zadar Maraska, prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj. Uz hotel, Dogus grupa je imala plan izgraditi 115 luksuznih rezidencija te komercijalni dio s ekskluzivnim trgovinama, restoranima i cafe barovima. Ulaganje u hotel, rezidencije i popratne sadržaje vrijedno je 100 milijuna eura. Sljedeći potez oko raspleta priče o Marini Zadar svakako je na državi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...