Obrana Šunjerge predložit će da mu sude kao mlađem punoljetniku: “Svjesni smo težine kaznenog djela”

Na jučer održanom pripremnom ročištu na sudu u Zadru, pod predsjedanjem sutkinje Sandre Radanović, obrana i tužiteljstvo podnijeli su dokazne prijedloge koji su usvojeni, osim prijedloga obrane o provođenju psihologijsko-psihijatrijskoga vještačenja.

– Opunomoćenici oštećenika predložili su izuzeće javnosti radi zaštite dostojanstva obitelji poginulih. Tom dokaznom prijedlogu pridružila se i obrana. Sudsko vijeće o tome će odlučivati na prvome ročištu 7. veljače 2018. godine, a o provođenju psihologijsko-psihijatrijskoga vještačenja odlučit će se tijekom kaznenog postupka, nakon ispitivanja vještaka Klinike za psihijatriju Vrapče – kazao je za Hinu Surić nakon ročišta koje je bilo zatvoreno za javnost.

Većina dokaznih prijedloga obrane i tužiteljstva je prihvaćena, još uvijek se ne zna hoće li se Šunjergi suditi kao mlađem punoljetniku.

– Mi ćemo predložiti da se sudi po blažem zakonu, ali smo svjesni težine i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela – napominje Surić.

Također je kazao i da Tina Šunjergu u zatvoru posjećuje većina rodbine te da nije točno da su ga odbacili, prenosi Dnevnik.hr.

Vrhovni sud prebacio je predmet u slučaju Šunjerga sa šibenskog suda na Županijski sud u Zadar nakon što je utvrđeno da je većina sudaca sa šibenskog suda sudjelovala u istrazi tog te zbog toga ne mogu suditi.

Šunjergi stavljaju na teret da je 25. ožujka prošle godine, između 14,30 i 17 sati ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda. Šunjerga bi zbog dvostrukog ubojstva mogao biti osuđen na najviše pedeset godina bezuvjetnog zatvora, piše ŠibenikIN.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...