Očekuje nas sve toplije vrijeme uz jako i olujno jugo

Unatoč tome što bi kalendarski hladnoća i snijeg bili primjereni u četvrtak će ponegdje bijeliti samo u najvišem gorju. Sljedećih dana bit će ga još manje jer će još jače zatopliti, posebno potkraj tjedna. Bit će i dalje promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu uglavnom na Jadranu uz jugo, na moru često jako, ponegdje i olujno.

U četvrtak će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez oborine, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu uz više oblaka može pasti malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla koja se ponegdje može zadržavati i do sredine dana.

Vjetar će biti slab do umjeren zapadni, poslijepodne i prema kraju dana jugozapadni. Na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne u okretanju na jugozapadnjak i jugo.

Najviša dnevna temperatura bit će od 6 do 10, a na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva Celzijevih.

U cijeloj će zemlji biometeorološke prilike biti nešto povoljnije nego prethodnog dana, ali još uvijek razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata je moguća nesanica i razdražljivost, dok veće poteškoće mogu očekivati kronični bolesnici.

Kraj ovog i početak novog tjedna u unutrašnjosti još toplije, posebice za vikend. Izmjenjivat će se sunčana i više ili manje oblačna razdoblja, pri čemu je malo kiše u petak moguće u najsjevernijim predjelima, a od subote većinom u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije.

Puhat će jugozapadni i južni vjetar, mjestimice na udare i jak. Na Jadranu sljedećih dana većinom jugo, mjestimice jako, osobito u nedjelju vjerojatno i olujno. Bit će promjenljivo, ponegdje, i pretežno oblačno, posebice na sjevernom dijelu, gdje će i kiša biti češća.

Najniža jutarnja temperatura zraka u petak bit će uglavnom između 0 i 5, na Jadranu od 6 do 10 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu od 11 do 14 stupnjeva Celzijevih.

Početkom sljedećeg tjedna moguća je i veća količina oborine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...