Od Europe 14,9 milijuna kuna za ribarsku strategiju zadarskog kraja

Odlukom Uprave ribarstva, Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu „Tri  mora“ odobren je iznos od 14.987.335,76 kn za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) kroz koju su definirani ciljevi, prioriteti i mjere temeljem  kojih će se generirati razvoj ribarstvenog podučja, a koja je izrađena u 2016. godini.

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu “Tri mora” (LAGUR)  predstavlja  inicijativu kroz koju su povezani predstavnici javnog, privatnog i civilnog  sektora.

Svojim djelovanjem obuhvaća površinu veću od 950 km2, točnije teritorij sedam jedinica lokalne samouprave; Ražanac, Starigrad, Posedarje, Jasenice, Novigrad i Poličnik te grad Obrovac.

Financijskim sredstvima će se sufinancirati različiti projektni prijedlozi: od izgradnje ribarskih sadržaja u lukama, edukacije, razvoj inovativnih kanala prodaje, organizacije manifestacija u svrhu promoviranja ribarstvenog područja, razvijanje zaštićene oznake izvornosti pa sve do mogućnosti opremanje ribarskih plovila i uzgajališta.

Lokalna akcijska grupa će raspisivati pravilnike i natječaje za sufinanciranje mjera/operacija unutar LRSR na koje će se moći javljati dionici s  područja LAGUR Tri mora. Stope sufinanciranja se kreću u rasponu od  50% do 100% prihvatljivih troškova.

Rad lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Tri mora“ sufinanciran je iz  Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...