Cestitka_Uskrs

Od knjižnice za slijepe, besplatne pravne pomoći do programiranja za djecu

Gradska knjižnica Zadar idući tjedan organizira niz događaja različitih sadržaja koji svojim temama pokrivaju interese široke publike.

Od događaja koje treba izdvojiti su “Hrvatska knjižnica za slijepe” najavljen za utorak u 11 sati tijekom kojeg će djelatnici Knjižnice predstaviti svoje usluge koje nude slijepim i slabovidnim osobama kao i širokom spektru korisnika koji iz nekog razloga ne mogu čitati standardni tisak. Za isti dan je najavljen i Mali morski utorak na temu «More i ja». Na njoj će dr.sc. Melita Mokos sa Sveučilišta u Zadru upoznati najmlađe sa životom u moru kroz jednostavne praktične aktivnosti poput prepoznavanja organizama, mikroskopiranja i sl. i tako im približiti taj čarobni svijet.

U srijedu studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu pružaju besplatnu pravnu pomoć socijalno osjetljivim skupinama građana. U četvrtak, od 15:00 do 16:30 sati, će se održati radionica za djecu SCRATCH programiranje. Istog dana u večernjem termin predavačica Polona Gumzej Bencun održat će predavanje Bullying – možemo li drugačije?. Predavanje je namijenjeno djeci, roditeljima, profesorima, stručnim službama itd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...