Održan prvi seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave

U četvrtak, 25. siječnja u Maloj vijećnici Zadarske županije tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije održala je prvi seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave s područja obuhvata budućeg Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Cilj seminara bio je informirati dionike o postupku izgradnje CGO-a kao i njihovim obvezama u njegovoj realizaciji. Seminar je vodio direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović, koji je sudionicima predstavio trenutni status Projekta i postupaka javne nabave vezane uz Centar i pretovarne stanice te strukturu financiranja cijelog Projekta.

Povod organizacije seminara bili su trenutno otvoreni postupci javne nabave koji se privode kraju, a koji se odnose na Projektiranje i izvođenje radova na izgradnji CGO-a Biljane Donje kao i izvođenje radova te pružanje usluga nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji pretovarnih stanica Biograd na Moru, Gračac i Pag. Predaja ponuda u navedenim otvorenim postupcima javne nabave očekuje se u veljači, čime će projekt izgradnje CGO-a ući u svoju najintenzivniju fazu realizacije.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima EU u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.

Na seminaru je istaknuto kako je Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje od strateškog značaja za Zadarsku županiju te trenutno najveći infrastrukturni projekt u županiji, a za njegovu uspješnu realizaciju od iznimne je važnosti zajedništvo svih dionika koji su u njega uključeni. Dodatno, Centar će biti temelj cjelovitog županijskog sustava gospodarenja otpadom, koji još uključuje i  izgradnju i organiziranje sustava za sakupljanje i recikliranje otpada te sanaciju i zatvaranje službenih odlagališta komunalnog otpada u županiji.

U sklopu provedbe Projekta do sada su, uz opsežnu dokumentaciju, potpisani Ugovor za pružanje usluge savjetovanja u odnosima s javnošću te Ugovor za pružanje tehničke pomoći nad izgradnjom CGO-a Biljane Donje, dok je postupak javne nabave Usluge nadzora nad izgradnjom CGO Biljane Donje dovršen te će njegova realizacija biti pokrenuta nakon potpisivanja Ugovora o izgradnji CGO-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...