Odvjetništvo traži pritvor za dvojicu muškaraca zbog pucnjave na Stanovima; “Samo pukim slučajem nije došlo do ozljeđivanja ljudi”

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedene su dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a i teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 2. u vezi sa čl. 228. st. 1. KZ-a, te hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pomaganja u dovođenju u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ-a, u vezi sa čl. 38. KZ-a. (30. 1. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 28. siječnja 2018. oko 15,00 sati u jednom caffe baru u Zadru; u namjeri da se domogne tuđeg novca, iako svjestan da ga konobarice navedenog kafića poznaju i da ga mogu prepoznati kao počinitelja kaznenog djela; iz novčanika uzeo i zadržao za sebe sav novčani iznos (ukupno 400,00 kuna), nakon čega je istog dana oko 18,30 sati; iako svjestan da pucanjem iz automatske puške može ugroziti život i tijelo ljudi koji su na ulicama i u zatvorenom prostoru, pa pristajući na to; ispred drugog caffe bara ispalio u zrak nekoliko hitaca iz te puške. Osnovano se sumnja da je potom zatražio od drugoosumnjičenika da mu posudi automobil kako bi se vozio po gradu i pucao iz puške čemu je drugoosumnjičenik udovoljio iako je znao da prvoosumnjičenik ima namjeru dalje pucati tijekom vožnje po gradu. Prvoosumnjičenik je, osnovano se sumnja, vozeći se vozilom po gradu oko 20,25 sati u Varaždinskoj ulici ispred caffe bara ispalio iz automatske puške više hitaca, te se potom odvezao u ulicu Sv. Vinka Paulskog gdje je ponovno pucao da bi se oko 21,14 sati dovezao u ulicu ispred svoje obiteljske kuće i ponovno pucao, a samo pukim slučajem uslijed pucanja iz automatske puške nije došlo do ozljeđivanja ljudi.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv dvojice osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...