Opaki Velasquez najavio povratak i lov na pojas Stipe Miočića!

MMA fanovi zasada mogu samo maštati, ali Cain Velasquez, po mnogima najbolji UFC borac svih vremena, najavio je svoj povratak i napad na Miočićev pojas, piše Gol.hr.
Čak i nakon pobjede protiv Francisa Ngannoua na UFC-u 220 u Bostonu još uvijek postoje oni koji sumnjaju u veličinu našeg UFC borca Stipu Miočića. Nije dovoljno što je po treći put zaredom obranio pojas prvaka u teškoj kategoriji, što nikome ranije nije pošlo za rukom, jer mnogi smatraju da se nije borio s najboljim teškašem UFC-a – Cainom Velasquezom.

Veliki borac, ali s velikim problemima
Velasquez već godinama ima problema s ozljedama, zbog kojih od 2016. godine nije stupio u oktogon. No, čini se da bi se to moglo promijeniti u 2018., barem ako je suditi po profilima društvenih mreža američkog borca.

“Uživao sam gledajući pet rundi Bitke između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua. Čestitam Stipi na stvaranju teškaške povijesti! Veselim se svom povratku na vrh teške kategorije”.

Meč Miočić – Velasquez bio bi ostvarenje sna za svakog promotora i UFC općenito. Međutim, postoji ta spomenuta “kvaka” s ozljedama, zbog kojih je Cain otkazao nekoliko velikih dvoboja. Svoju titulu Velasquez je izgubio u lipnu 2015. na UFC-u 188 protiv Fabricia Werduma, a mnogi su mišljenja da se to dogodilo jer se nije adekvatno pripremio za kondicijske uvjete na nadmorskoj visini u Mexico Cityju. Nakon gubitka titule Velasquez je odradio samo jednu borbu, 2016. godine, kada je tehničkim nokautom slavio protiv Travisa Brownea.

Posljednji meč trebao je odraditi u prosincu 2016. godine protiv Fabricija Werduma, međutim Sportska komisija države Nevade zabranila mu je ulazak u oktogon zbog zabrinutosti za njegovo zdravlje.

“Na temelju liječničkih pretraga i razgovora s gospodinom Velasquezom, naša odluka da mu se ne izda dozvola za nastup donesena je u najboljem interesu borca, da se zaštiti njegovo zdravlje i sigurnost”, stoji u objašnjenju iz prosinca 2016. godine.

Ne može stajati 10 minuta od bolova
Iste godine, ali ranije u veljači, Velasquez se također trebao boriti s Werdumom, ali su se tada obojica boraca povukla zbog navodnih ozljeda.

Velasquez je borac problematičnog zdravlja, koji je dosada bio podvrgnut čak osam operacija. Sve su uglavnom vezane za nogu i kralježnicu, koja mu prouzrokuje tolike bolove da ponekad ne može stajati duže od 10 minuta.

“To je iritantna bol koja se iz kralježnice proteže prema nozi i dovodi me do točke kada mi je teško stajati 10 minuta, jer moram sjesti”, ispričao je 2016. Velasquez, prije nego mu je sportska komisija suspendirala dozvolu za borbu.

Čak i da se dogovori borba Miočića i Velasqueza, pitanje je hoće li 34-godišnji Amerikanac, odnosno njegovo tijelo podnijeti trening-kamp.

Fanovi mogu samo maštati za sada. Čak i da se dogovori borba i to ne bi bila gotova stvar. Velasquez prvo mora dokazati da je zdrav i spreman za dvoboj i pet brutalnih rundi kakvih je Stipe odradio protiv Ngannoua.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...