Otvorena istraga ubojstva iz nehaja; BBC piše o ubijenom Peri Jeliniću s Paga

Hrvatski državljanin umro je u nejasnim okolnostima tijekom lova na lavove s prijateljima u Južnoafričkoj Republici, piše BBC. Pero Jelinić (75) upucan je u subotu na farmi Leeubosch Lodge, oko 355 kilometara zapadno od Johannesburga, objavila je policija. “U ovom trenutku nije jasno tko je ispalio metak koji je ubio gospodina Jelinića”, izjavila je glasnogovornica policije.

Otvorena istraga ubojstva iz nehaja

“Jedan od Jelinićevih prijatelja s kojima je bio u lovu izjavio je da se radilo o nesreći, ali policija je otvorila istragu ubojstva iz nehaja”, piše BBC.

Policija je izjavila da je Jelinić upucan nakon što su lovci već ubili jednog lava, tijekom potrage za drugim. Upucani Jelinić helikopterom je prevezen u bolnicu, ali je nedugo zatim umro, piše Index.hr.
 
Iskusan lovac koji je slijedio svoju strast po cijelom svijetu

Policija istražuje jesu li lovci koristili ilegalno oružje tijekom lova na lavove, izjavila je policijska glasnogovornica Charlize van der Linden. Jelinićevi prijatelji su izjavili da je bio iskusan lovac koji je putovao po cijelom svijetu slijedeći svoju strast.

Aktivisti za prava životinja bore se za zabranu lova na lavove uzgojene u zatočeništvu u Južnoafričkoj Republici, koja je najveći svjetski izvoznik životinjskih glava. Najčešće ih naručuju lovci koji plaćaju tisuće dolara za lov na lavove i uzimanje njihovih lubanja za trofeje, piše BBC.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...