Otvorena prva Zimska škola tehničke kulture Zadarske županije

Prva Zimska škola tehničke kulture Zadarske županije otvorena je u Maškovića hanu u Vrani. Školu organizira Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra u suradnji sa Zadarskom županijom i Javnom ustanovom Agencija Han-Vrana, a pohađat će je 14 darovitih učenika osnovnih škola s područja Zadarske županije.

Potaknuta pozitivnim iskustvom iz do sada četiri održane ljetne škole tehničke kulture u Telašćici, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra odlučila je organizirati i zimsku školu tehničke kulture. Zimska škola tehničke kulture Zadarske županije je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. U program su uključene udruge, članice Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra, i to: Aeroklub „Zadar“, Astronomsko astronautičko društvo „Zadar“, Foto-kino-video klub „Zadar“, Planinarsko društvo „Paklenica“ i Radio klub „Zadar“ te Društvo informatičara „Zadar“ koje je osiguralo radne strojeve i materijale za radionice modelarstva.

Program se provodi u trajanju od sedam dana, od 07. do 13. siječnja 2018. godine, u novoobnovljenom Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana, sa svakodnevnim izletima po Zadarskoj županiji. U školi sudjeluje 14 darovitih učenika osnovnih škola s područja Zadarske županije, koji su sudjelovali na državnim natjecanjima iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja tijekom školske godine 2016/2017.

Uz domaćina, predsjednika Zajednice tehničke kulture Zadarske županije Duška Kraljeva, učenike je pozdravio i župan Božidar Longin koji je polaznicima Zimske škole tehničke kulture poželio da im boravak u Maškovića hanu prođe u stjecanju novih znanja i vještina te istaknuo da će Zadarska županija i dalje podržavati sve projekte kojima je cilj razviti kreativnost učenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...