Počeo proces protiv Petrine; Izvršit će se uvid u Facebook profile, a neće u financijsko stanje!?

Očekujem da suđenje bude korektno i pošteno. Ništa drugo, samo da mi se sudi na temelju ustava, zakona, utvrđenog činjeničnog stanja i dokaza. Nikako da mi se sudi po savjesti, kao što je sebi dao za pravo veliki broj sudaca, rekao je primoštenski načelnik Stipe Petrina nakon pripremnog ročišta u sporu između njega i sutkinje Maje Šupe koji će se voditi na Općinskom sudu u Zadru. Ispred zgrade suda održan je i prosvjedni skup podrške Stipe Petrina u sklopu kojeg je dvadesetak prosvjednika nosilo transparente s natpisima “slobodna Hrvatska” i “antikorupcija”.

Sutkinja Maja Šupe poznata je u hrvatskoj javnosti kao ona koja je donijela oslobađajuću presudu u slučaju Horvatinčić. Stipe Petrina je 2011. godine prorokovao ishod cijelog slučaja, nakon čega ga je Maja Šupe tužila.

Pokazalo se da Petrina bio pravu. Maja Šupe je provela postupak protiv Stipe Petrine radi naknade štete, radi povrede prava osobnosti, odnosno duševnih boli. Treba razlučiti je li Stipe Petrina povrijedio sutkinju Šupe ili je cijela hrvatska javnost bijesna na ovu sutkinju koja je donijela oslobađajuću presudu, koja kao takva ne može egzistirati, kaže pravnica u Nezavisnoj listi Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac.

Stipe Petrina ocijenio postupak koji se vodio protiv njega u Splitu kao nezakonit, beskrupulozan, baš cipelarenje žrtve, te upozorio na sukob interesa. U tom postupku proglašen je krivim i sutkinji Maji Šupe je morao isplatiti 50.000 kuna. Za Petrinu je apsolutni sukob interesa da tužitelje zastupaju odvjetnici koji su u svakodnevnom kontaktu sa sudcima, o čemu je upozorio i Državno sudbeno vijeće.

Nakon današnjeg pripremnog ročišta, sutkinja Sonja Miljak će roku od 30 dana donijeti odluku o datumu održavanja glavne rasprave. Sutkinja Miljak je jučer odlučila kako će se vještačiti Facebook profili. Zahtjev da se obavi uvid u financijsko stanje sutkinje Maje Šupe je odbijen, kako je rekao Petrina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...