Počinju prijave za Ninsku šokolijadu

Prijave za ovogodišnju Ninsku šokolijadu počinju iduću srijedu i zaprimaju se brojeve telefona 264 109, 265 247 ili se natjecatelji mogu osobno prijaviti u Turističkoj zajednici Grada Nina. Završni dio manifestacije, natjecateljski dio, predviđen je za 14. i 15. srpnja 2018.

Organizator Ninska šokolijade je Turistička zajednica Grada Nina. Njena glavna obilježja su promidžba, natjecanje, degustacija i eko-etno zabava. Tijekom proteklih godina ostvareni su brojni ciljevi od kojih organizatori ističu sljedeće: razvoj jedinstvene gastronomske manifestacije u Zadarskoj regiji, razvoj zaštitnog znaka (branda) na polju gastronomije, poticanje proizvodnje šokola kod mladih stanovnika ninskog kraja, poticanje proizvodnje šokola kod stanovnika na širem zadarskom području, ponuda šokola na jelovnicima ninskih restorana, prepoznatljivost delicije u Hrvatskoj i povećana potražnja šokola na turističkom tržištu. Ninski šokol je postao gastronomski brend zadarske regije, a prepoznat je kao iznimno vrijedna delicija na tlu Hrvatske.

U 2014. godini Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia dodijelili su Šokolijadi nagradu Simply the best sa zlatnim znakom za očuvanje i spas tradicije pripreme ninskog šokola i kreativan razvoj gastronomske turističke ponude.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...