Pokrajac iznenadio izjavom: “Stipe je za UFC neinteresantan i zato nema šanse”

Iako prema mišljenju drugih boraca i stručnjaka za MMA, Miočić ima puno veće šanse, vlasnik UFC-a, Dana White, gotovo da i ne krije kako bi mu puno više odgovaralo da novi prvak bude Ngannou. Iza sveg naravno stoji zarada i kronični nedostatak karizmatične teškaške zvijezde koja će privući mase.

Francis Ngannou postao je zvijezda preko noći. Borac koji se MMA-om bavi samo četiri godine, dobio je od UFC-a brzu priliku boriti se za pojas prvaka. Stručnjaci se slažu – on je dobar borac, no cijeli PR oko Francuza stvara se jer UFC žudi za teškaškom zvijezdom koja će privući mase.

“Svi znamo da je teška divizija UFC-a u teškoj krizi još od kada se Velasquez povukao zbog ozljeda pa onda kada je Dos Santos izgubio od našeg Stipe”, izjavio je stručni komentator Nove TV Igor Pokrajac.

Zato Dana White u Ngannouovoj životnoj priči, u kojoj od siromašnog kamerunskog dječaka koji nije imao što za jesti i koji je kasnije živio kao beskućnik u Parizu, nastaje prvak – vidi dobru priliku.

“Stipe je za njih, kako oni kažu, neinteresantan. Sam Dana White je rekao Stipi prije nego što je postao prvak: postani prvo popularan pa ćeš onda dobiti priliku za titulu”, rekao je Pokrajac.

No, skromni dečko iz Clevelanda, koji radi u vatrogasnoj službi, bio je dominantan u najvažnijim mečevima i već je dva puta obranio pojas. Oduvijek je bio pravi atleta, jednostavan i pristupačan, no UFC-u bi želio nešto drugo.

“UFC je na početku htio maknuti borce iz stigme gladijatorstva, imidža loših dečki i kriminalaca i zapravo su ih pokušali prikazati kao obiteljske ljude koji rade neke poslove, ali više to nije toliko zanimljivo”, objasnio je stručni komentator Nove TV, prenosi Gol.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...