Pomozimo Anđeli; Uključite se u humanitarnu akciju sutra u 18 sati ispred bivšeg Mercatora

Dvadesetogodišnja Anđela Tičić iz Bibinja kojoj je dijagnosticirana menigokokna sepsa, bori se za život u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Mladoj majci jednogodišnjeg sinčića Mihaela u samo tjedan dana, od prvih simptoma prehlade, zatajila su pluća.

“Anđela je dobila prehladu i 14. siječnja je hitno završila u bolnici. Dobila je upalu pluća i bakteriju meningokok. Dobila je i sepsu te su joj mijenjali krv. Anđela je u Zagrebu u induciranoj komi i zatajili su joj bubrezi i pluća. Njezina obitelj treba pomoć. U petak u 18 sati ispred bivšeg Mercatora u Zadru skuplja se pomoć za nju. Treba pelena broj četiri, čokolina, hrane ili novčani prilog. Broj računa je: HPB Mihael Lisica HR 6723900013102325512. Pokažimo opet da je Hrvatska najjača kad treba”, napisala je na Facebooku prijateljica Amanda Bačić s Paga gdje je Anđela živjela do svoje 14. godine.

Poziv u pomoć brzo se proširio društvenim mrežama, a razumijevanje je pokazao i mjesni župnik koji će u bibinjskoj crkvi nakon mise prikupljati pomoć. Donacije su se počele prikupljati i u nekim zadarskim osnovnim i srednjim školama.

Iako je primila nekoliko doza krvi, Anđelino stanje i dalje je teško, a nakon pluća, zbog čega je spojena na umjetna, otkazali su joj i bubrezi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...